- someone like you.

23 april 2011

det var någon som ville ha recept på sarma!

Ingredienser

1 kg köttfärs
2 huvuden kål
ris
salt
Peppar
1 vit och röd lök
kajennpeppar
ett ägg

Såhär gör du:

Först separera bladen från rötterna och sedan tvätta dem och låt rinna av. I en annan skål förbereda fyllning:
ris, salt, peppar och grovt hackad vitlök och rödlök och blanda det med köttfärsen. När kålen har runnit av, var försiktig med när du ska fylla kålbladen med köttfärsblandingen för om du lägger för mycket så kommer kålbladet spricka under tillagningen och fyllningen kommer rinna ut. Varje insvept sarma lägger vi på rad i en stor kastrull. När du har gjort det så kommer det finnas blad som är kvar, det kan jag lova, för alla blad är inte användbara, dom ska du lägga på botten och över dom ska du lägga sarmerna på rad. du ska hälla riktigt varmt vatten på dom och lägga lock på, du ska lämna det och koka så länge det behövs, destå längre destå bättre. 

Lycka till för er som ville ha receptet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

tack för din kommentar!

Sök i denhär bloggen!